Kolejny wpis kulinarny. Tym razem związany z zestawem który otrzymałam do testowania (jutro zdjęcie zestawu). Znalazły się w nim kostki bulionowe Knorr, oliwa Bertolli, kostki bulionowe z Czosnkiem i Pietruszką Knorr, książeczka z inspirującymi przepisami na dania z kurczaka oraz materiały z poradami szefów kuchni. Piersi z kurczaka z warzywami to świetna propozycja na szybki i prosty obiad do zrobienia w kilkanaście minut (poza marynowaniem). Popularną kostkę rosołową można świetnie wykorzystać jako główna przyprawa do marynat.
Mięso potrzebowało nieco czasu, smażyłam je ok 10 minut, dopiero potem po lekkim ostudzeniu kroiłam w plastry, dzięki temu zachowało soczystość. Jako dodatek wybrałam zieloną fasolkę i pomidorki koktajlowe (szkoda że nie na gałązce) + sól, pieprz
Małe zbliżenie na usmażonego kurczaka którego pokroiłam w plastry
Gotowe danie w całości z patelni
+ zdjęcie backstejdżowe
Kurczak wyszedł genialnie;-)
Niestety przez swoją nieuwagę lampa studyjna miała sztuczkę z blatem więc oświetlałam
gotowe danie nieco okrojonym oświetleniem;-)